Opskrifter

Her vil opskrifterne markeret med * i vores madplaner være at finde. Dog uden billeder.

Opskrifterne vil være i alfabetisk rækkefølge.

Bøf stroganoff
5 personer

2½ løg, 625 oksekød i tern, havsalt, sort peber, 2½ tsk paprika, 625 g friske champignon, 100 g margarine, 1½ tomatpure konc., 6 dl fløde, 1,3 kg kartofler, smør, ½ dl mælk

Skær løg i terninger og kødet i strimler. Krydr kødet med salt, peber og paprika. Rens champignonerne og skyl dem under rindende vand i et dørslag. Skær dem i kvarte eller halve. Svits løg og kød i margarinen i en gryde. Tag det op og læg det på en tallerken. Brun champignonerne i gryden. Kom løg og kød tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og fløde. Lad retten simre ved svag varme under låg ca. 45 minutter. Smag til med salt. Mens retten koger, skrælles kartoflerne og koges. Mos de kogte kartofler sammen med smør og mælk. Jævn evt. retten med maizena, hvis sovsen er for tynd. Server bøf stroganoff sammen med kartoffelmosen. Retten kan evt. farves med lidt kulør, hvis man ønsker det.

Kilde: ukendt

Farssuppe

Opskrift her

Fisk pakket ind i parmaskinke med grønsagsris
4 personer

800 g hvid fisk fx torsk eller sej, 200 g parmaskine, 3 spsk sød sennep, 2 spsk rasp, ½ citron, ½ bdt dild, 2 stk gulerødder, 2 stk pastinakker, 1 stk stok fra blomkål, 350 g basmatiris

Start med at koge risen. Den skal steges til sidst med grønsager. Tag fisken og læg den i et ildfast fad. Rør en tyk creme af sennep, rasp, saft af citron og citron skal. Smør det på fisken og krydr med salt og peber. Læg dild på fisken og pak det ind i parmaskinke. Fisken bages i ovnen i 20 minutter. Skræl og riv grønsager, og rist dem på en pande. De skal være sprøde. Tilsæt ris og lad det riste med de sidste par minutter. Der kommer en lækker væske fra fisken, som kan bruges som dressing til risen. Server det hele samlet.

Kilde: TV2

Fiskegryde
4 personer

750 g torskefilet, 2-3 skivede porrer, 2 røde peberfrugter i tern, 2 fed knust hvidløg, 25 g smør, 2½ dl madlavningsfløde, 2 tsk basilikum, ½ tsk karry, 2 dl cremefraiche, 2 tsk majsstivelse, 1 tsk sukker, salt og peber

Skær fisken i terninger og krydr dem med salt og peber. Steg porrer og peberfrugt bløde i en dyb pande eller bredbundet gryde med smør. Tilsæt hvidløg og steg 1 minut. Tilsæt fløde og krydderier og kog sovsen igennem. Rør cremefraiche med majsstivelse og rør det i sovsen. Smag til med sukker, salt og peber. Vend forsigtigt torskestykkerne i sovsen og lad retten simre 5-8 minutter - til fisken skifter farve og bliver fast. Server med ris.

Kilde: Hjemmets bedste mad 2/2013

Grønsagspande med oksekød
5 personer

310 g broccoli, 250 g squash, 190 g dåse majs, 190 g aubergine, 2½ løg, hvidløg efter smag, 125 g cherrytomater, 75 g soltørret tomater, 2½ spsk solsikkekerner, 2½ fed hvidløg, 1 kg hakket oksekød 6-10%, havsalg, sort peber

Skyl broccolien og bræk den i mindre buketter. Åben dåsen med majs og skær squash og aubergine i grove tern og løg og hvidløg i små tern. Halvere cherrytomaterne. Svits auberginen et par minutter på en pande. Tag en anden pande og svits kød, løg og hvidløg. Når kødet er brunt tilsættes auberginen samt broccoli, squash, majs cherrytomater, soltørrede tomater og solsikkekerner. Lad det hele simre ca. 5 minutter til grønsagerne er varme. Smag til med salt og peber. Retten smager ekstra godt, hvis den krydres med italiensk krydderi og med en klat creme fraiche eller græsk yoghurt på toppen.

Kilde: ukendt

Kylling i karry
4 personer

4 kyllingefileter, 1-2 spsk rapsolie, 2 hakkede løg, 2 røde peberfrugter i tern, 2 spsk fintrevet ingefær, 2 fed finthakket hvidløg, 3 stk karry, 1 dåse kokosmælk, 1 dl vand, 150 g halverede sukkerærter, salt, saft af ½ citron, drys med 1 håndfuld friske korianderblade og 2 fintsnittede forårsløg

Skær kyllingen ud i stykker på ca 2 x 2 cm og brun dem i en stor gryde eller dyb pande med olie. Tilsæt løg og peberfrugter og steg dem med i et par minutter. Steg ingefær, hvidløg og karry med et øjeblik. Tilsæt kokosmælk og vand. Giv retten et forsigtigt opkog, skru lidt ned og lad den simre 5 minutter. Tilsæt sukkerærter, kog igennem og smag til med salt og citronsaft. Server med kogte ris og et drys koriander og/eller fintsnittede forårsløg.

Kilde: Hjemmets bedste mad 2/2013

Lynstegte nudler
4 personer

150 g ægnudler, 1 spsk. olie, 1 udkernet, fintsnittet rød chili, 1 spsk. finthakket ingefær, 300 g store rejer uden skal, 1 bdt. snittede forårsløg, 125 g snittede sukkerærter, 2 tsk sesamolie, salt og peber, 1 potte koriander, 35 g peanuts, sød chilisauce

Kom nudler i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5-6 minutter og afdryp dem. Varm olien i en wok og rist chili og ingefær heri. Tilsæt nudler, rejer, forårsløg og sukkerærter og steg under omrøring ved høj varme i 4-5 minutter. Smag til med sesamolie, salt, peber og koriander og server med peanuts og sød chilisauce.

Kilde: ukendt

Nudler med svinekød og soja
4 personer

250 g nudler, 500 g hakket oksekød, 2 spsk olie, 2 finthakket løg, 2 fed finthakket hvidløg, 4 fintsnittede gulerødder, 500 g fintsnittede sølvbeder, evt. 1-2 dl vand, 4 spsk østerssovs, 4 spsk sojasovs, 2 tsk sukker, salt og peber

Kog nudlerne efter pakkens anvisning, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt løg og hvidløg. Steg under omrøring i 5 minutter og tilsæt grønsager. Steg under omrøring, til grønsagerne er møre (tilsæt evt. lidt vand). Tilsæt østerssovs, soja og sukker og vend nudlerne i. Varm igennem, smag til med salt og peber og server straks. Der kan bruges andre grønsager ens sølvbede så som savojkål, hvidkål eller frossen hel spinat,

Kilde: Hjemmets bedste mad 2/2013

Oksegryde med champignon og æble
4 personer

Skær 400 g oksekød i strimler og brun dem i 2 spsk flydende margarine. Tilsæt 200 g champignon, 1 løg og 1 æble skåret i både. Drys med 1 spsk hvedemel og tilsæt 3 dl vand og 1 oksebouillon terning. Kog i 15 minutter. Smag til med 1 dl madlavningsfløde, salt og peber. Serveres med ris.

Kilde: Knorr

Pasta med skinke og ærter
4 personer

2 finthakkede løg, 1 spsk olivenolie, 2 dl madlavningsfløde, 200-300 g skinke i tern, 2 tsk fintrevet skal af usprøjtet citron, 2 fed finthakket hvidløg, 400 g tør fettucine (eller 500 g frisk), 250 g små fine ærter, 2 bundt hakket purløg, salat: 1 salathoved, 2-4 gulerødder, 2 spsk olivenolie, 2 spsk vineddike, salt og peber

Steg løgene blanke i en gryde med olie, uden at de tager farve. Tilsæt fløde, skinke, citronskal og hvidløg og lad sovsen koge et par minutter. Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning. Lad pastaen dryppe af i en sigte. Lun ærter og purløg i sovsen og vend pastaen grundigt rundt i sovsen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis pastaen suger al sovsen med det samme. Salat: skyl og tør salaten og bryd den i store stykker. Riv gulerødderne groft og vend dem med salaten. Rør olie og vineddike sammen og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber. Server pastaen, straks den er klar og spis salaten efter pastaen, ligesom man gør i Italien.

Kilde: Hjemmets bedste mad 2/2013

Pølser på svensk
Pølser med porre/kartoffelmos og timiansovs
2 personer

250 g pølser (ex. wienerpølser), ½ l bouillon eller ½ spsk olivenolie, mos: 500 g kartofler i tern, 1-2 fintsnittede porre, 25 g smør, 1 dl varm mælk, salt og peber, sovs: 1 finsnittet løg, 1 spsk frisk timian, 15 g smør, 2 dl bouillon (evt. fra pølserne), sovsejævner

Kog pølserne: giv bouillonen et opkog. Læg pølserne i, læg låg på og sluk for varmen. Lad dem trække 15 minutter. Eller steg pølserne på en pande med olivenolie ved svag varme ca. 15 minutter. Kog kartoflerne helt møre i letsaltet vand ca 15 minutter. Sautér porrerne bløde i smør 5-10 minutter og krydr med salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelstamper. Rør porrer og varm mælk i mosen og smag til med salt og peber. Sautér løg og timian bløde i smør 5-10 minutter og tilsæt bouillon. Kog det igennem, jævn sovsen og smag til med salt og peber. Anret pølserne med mos og sovs.

Kilde: Hjemmets bedste mad 2/2013

Rodfrugt-ratatouille med kylling-BBQ
4 personer

1 ps rodfrugtemix, 2 løg, 2 fed hvidløg, 4 bøftomater, ½ fl hvidvin, 3 spsk farin, olivenolie, balsamico, tørret chili, 12 kyllingelår, 10 mellemstore kartofler, 1 tsk paprika, 1 tsk romainesalat

Skræl alle rodfrugter og kartofler. Skær alle rodfrugterne og løg i små tern. I tomaterne skæres i kryds i modsat side af stilken, og de koges i 2 minutter. De tages direkte op i en skål med koldt vand. Derefter kan skindet let pilles af, og de skæres i halve skiver. Kartoflerne skæres halvvejs igennem på den lange side i tynde striber. og pensles med olivenolie og drysses med paprika. Bages i ovnen i ca 35 minutter. Alle rodfrugterne svitses let på pande. Der skal ikke låg på, da noget af væsken skal koges ind og gøre retten tyk. Tomat og vin tilsættes, og det hele skal simre i 25 minutter. Hvidløg skal først tilsættes lige inden servering. Der røres en BBQ-sauce af olie, brun farin, tørret chili og lidt balsamico. Dette smøres på kyllingelårene, og de bages i ca. 35 minutter. Server alle rettens elementer sammen.

Kilde: TV2

Æggekage med kartoffel, porre, skinke og ærter
4 personer

500 g kartofler, 2 porre, ekstra jomfru olivenolie, 6 æg, 250 g hytteost, salt og peber, 2 dl optøede ærter, 180 g skinke

Skær kartoflerne i mindre stykker. Snit porrerne og skær skinken i strimler. Steg kartofler og porre på en pande ved god varme 3-4 minutter. Pisk æggene sammen med hytteost og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over kartoflerne, drys med ærter og skinke strimler og steg ved middel varme ca. 8-10 minutter til æggemassen er stivnet. Server med groft rugbrød.

Kilde: ukendt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net