fredag den 31. januar 2014

Vi er så sunde, så sunde.....

En kollega har bildt mig ind, at en ingefær-shot hver morgen skal være godt mod gigt og ømme led. Og jeg er villig til alt. Så en gang om ugen laver jeg en ingefær-shot til den kommende uge - til både manden og jeg.

Det smager ikke specielt godt, men hvad gør man ikke for sundheden.

Om det hjælper - ja det må guderne vide.....


Jeg laver den af 50 g ingefær skrællet og skåret i små stykker. Koges i 20 minutter sammen med 2 økologiske citroner skåret i skiver. De sidste 5 minutter af kogetiden kommer jeg 1 spsk. honning ved. Derefter står det under låg 24 timer, før jeg sier det og kommer det på ren flaske. Det kan holde sig godt en uge i køleskabet.

torsdag den 30. januar 2014

Madplan for uge 6 og 7

Så er madplanerne for uge 6 og 7 færdige. Vi er kommet tilbage på sporet med planerne efter min sygdom, så den følges igen slavisk.

Planen for uge 7 er et udgangspunkt. Ungerne og jeg har fri hele ugen, mens manden kun har nogle få fridage. Derfor kan det være, der sker nogle ændringer i forhold til planen, hvis ungerne og jeg tager på besøg rundt omkring Men som udgangspunkt er det muligt at følge planen.
 

uge 6/2014
mandag - Rugbrød (etapespisning da drengene er til fodbold)
tirsdag - Karbonader og stuvede grønsager
onsdag - Tarteletter med skinke og fyld fra tirsdag
torsdag - Ærtesuppe
fredag - Kylling med ristede rødder
lørdag - Persillelaks og pasta med grønt
søndag - Frikadeller med gulerodssalat

uge 7/2014
mandag - Pasta med bacon-tomatsovs
tirsdag - Pirogger med skinke og spinat
onsdag - Pasta og kødsauce (med masser af grønsager ex. en pose Verdure el Forno)
torsdag - Tortillas (med salat mm og kødsauce fra onsdag)
fredag - Farssuppe
lørdag - Nuggets (af kyllingefilet) og pommes fritter
søndag -  Ovnbagt pankasus og grønsager

onsdag den 29. januar 2014

Lidt mere styr på det...

Vi er så heldige at have en stor baggang/vaskerum - ja kært barn mange navne. Det er rigtigt skønt. Men samtidig er det også et rum med fire døre samt et teknik skab, så det er lidt svært at indrette. En ting er de mange jakke, men alle skoene man konstant falder over, har virkelig irriteret.

Så nu har vi købt et ordentligt skoskab. Det er meningen, at kommoderne og de små hylder over skal skiftes ud med højskabe til overtøj. Der kan nemlig ikke være ret meget i skufferne.

Før så skosituationen sådan ud (malerspanden holder døren i mangel af bedre):



 
Nu ser det sådan ud - alle sko samlet et sted:
 
 
Nu skal træsko og gummistøvler så bare lige ud på plads i garagen, hvor der faktisk er skoskabe til dem. Men det er nemt bare lige at smide.....
 
Hattehylden fandt vi på høloftet, da vi flyttede ind. Nu mangler jeg bare lige at male den hvid, men indtil jeg finder tiden, får den lov at hænge. 
 
 

Skabet er et Ikea skab, som ikke er så dybt som normalt. Og så havde de naturligvis kun 7 skohylder på lager, når jeg ville have 8. Så den sidste kommer med hjem næste gang, vi kommer af sted.

Nu mangler jeg så, udover maling af hattehylde, at skrive med dymo på hylderne, hvor hvilke sko skal stå - efter ordre fra ungerne, så de kan overskue det.

tirsdag den 28. januar 2014

Endelig lidt sne....

I går var det så vores tur til at få lidt sne. Ikke meget, men nok til at det skulle udnyttes.




Rigtig eftermiddagshygge: kælkning og sneboldkamp... (billedspam)













Hvor vi er, er der katte...


Midtermanden siger farvel til kalvene...


Sidste billede af kalvene. I dag køres de til slagteriet.......


Sådan henter man støelse til kalvenes sidste nat, når der ligger sne:-)

mandag den 27. januar 2014

Så er den anden færdig....

Så blev nummer to færdig. Jeg har i de sidste uger fundet ud af, at jeg godt kan brodere liggende, om end det er lidt mere besværligt. Du kan se omtale af projektet her.

Den første blev færdig i julen. Nu har jeg lovet mig selv, at den sidste skal være færdig, før projektet tages et skridt videre til klipning af selve stoffet til sengetæpperne. Jeg kender mig godt nok til at vide, at så vare det længe, før den sidste bliver broderet. Men forhåbentlig kan en uge med nogle aftner på sofaen gøre tricket:-)


søndag den 26. januar 2014

Sådan kan det også gå....

Lørdagen stod egentligt i oprydningens tegn i mange af ungernes ting. Men inden jeg så mig om, vrimlede det med legekammerater i huset, og det med oprydning gik noget af fløjten. Når det er ungernes ting, skal de nemlig af princip være med til at rydde op i det.

Sådan kan det gå. Men det gav jo så mig muligheden for at lave noget andet. Jeg har længe gerne ville pynte tallerkenrækken i køkkenet med nogle røde mini hama hjerter. Så de blev lavet, mens jeg så de første tre afsnit af Bonderøven fra 2008 på computeren. Jeg synes, serien er god - især de første sæsoner. De nyere sæsoner er udemærkede, men noget avancerede for min smag.





lørdag den 25. januar 2014

Oprydning....

Efter en skøn solrig, men sk... kold fredag, står vi op til sådan en morgen. DMI siger overskyet hele dagen, men den starter da flot. Utrolig så hurtig den røde farve ændrer sig. Billederne er taget med 10 minutter mellem ved otte-tiden.



I dag fortsætter oprydningen af diverse oversete områder. Vi startede i går, for i mange år har vi ikke haft andre tv-kanaler end de gratis. I dag har vi lidt flere kanaler, men det har betydet, at ungerne har fået en stor samling af dvd'er.

Og i går efter skoletid ryddede vi op i samlingen. Alle dvd'er blev samlet på køkkenbordet, sorteret og der blev forhandlet om, hvilket vi skal beholde. Ikke det letteste, men det lykkedes:-)



Så nu er mere end halvdelen lagt til side. Jeg vil forsøge at sælge dem billigt, men det kræver lige, at jeg får noteret, hvilke der er i kassen. Og det orker jeg ikke nu - så det må blive en anden dag.


Til gengæld er der kommet luft på dvd-reolerne.....

fredag den 24. januar 2014

En super investering.....

Jeg trængte til lidt opmuntring - og så er shopping altid godt. Så jeg har købt en gave til mig selv! Det må man vel godt, så længe den kommer alle til glæde.....

Mest af alt synes jeg bare, den er super flot. Jeg har længe ledt efter noget genialt til de enlige strømper, der dukker op med jævne mellemrum.

Og så pludselig var svaret der i Hendes Verden. Tørrestativet er fra Hay. Nu har det fået en midlertidig plads, hvor jeg plejer at tørre bøjletøj. Men snart får den sin egen krog i loftet i vaskerummet.


 

torsdag den 23. januar 2014

En kort update......

I mandags begyndte jeg på arbejde igen. Blot tre timer om dagen. Det var rigtig godt - rart at tænke fagligt i stedet for at ligge på sofaen.

Ingen tvivl om at tre timer pt. er det maksimale, for jeg har mere eller mindre ondt resten af dagen. Men det er det værd. Og jeg ser frem til at kunne trappe stille og roligt op de næste uger.

I dag står den så på en MR-skanning i håb om at finde ud af, hvad der skete. Desværre får man jo ikke svar med det samme - det kunne ellers være rart!

I går kom mine søde kollegaer så med en buket, så jeg har lidt kønt at kigge på derhjemme. Og den er skøn - super farver, og så med en stor orkide i midten. Jeg er uden tvivl en orkide pige, og det ved mine kollegaer godt. Så pænt af dem........



onsdag den 22. januar 2014

Ny (gammel) lampe til stuen...

For lang tid siden fandt jeg jo to lamper i en genbrugsbutik. Den ene hænger ved sofaen i køkkenet, og den anden hænger nu i stuen. Den blev færdig i juleferien, men pga. al sygdommen er den først hængt op den anden dag.

Malet i sølv og med en plissé skærm af landkort. Paris og Bornholm nærmere betegnet, men den er nu mere tilfældigt, end det lyder. Jeg ved dog ikke helt, om ikke den skal have blå bånd i stedet.....
 
 







Lampen giver et rigtigt godt læselys, samtidig med at den kaster nogle utrolig flotte lysstråler op at væggen.

tirsdag den 21. januar 2014

Jeg er i tvivl.....

Af et vennepar har vi fået dette skab foræret. Det var egentlig mening, at nogle andre venner af vores skulle have det, men de har fortrudt.

Nu er jeg så i tvivl. Skal det køres til genbrug, eller skal vi beholde det.

Vi har ikke andre mørke møbler, så det skal males hvidt, hvis det skal blive. Men er det, det værd? Tænker det kunne være fint med lidt pyntegenstande og måske kogebøger, da jeg især mangler plads til dem. Men hvor skal det stå og vil vi få glæde af det, eller.........

Jeg aner det ikke. Så indtil videre står det i garagen. Til engang jeg ved, hvad jeg vil.


Se endelig bort fra det grimme grønne skab, som manden min gemmer sin kæmpe stak af arbejdstøj i.